Clafoutis med bringebær og blåbær
Clafoutis er en enkel klassisk fransk dessert, som alltid er laget med saftige bær. I denne versjonen bruker vi bringebær og blåbær, men moreller kan også gjerne brukes!
20-40 min
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200°C.
Finn fram en kakeform eller ildfast form og smør den godt. Ha gjerne bakepapir i bunn. - Ha bærene i og dryss over sukker.
- Ha eggene i en bolle. Visp inn siktet mel, revet skall og saft fra sitronen, sukker, fløte og vaniljesukker. Røren skal være jevn og ha konsistens som en vaffelrøre.
- Hell røren over bærene slik at det aller meste blir dekket og at noe av bærene stikker opp og er synlig.
- Strø over litt hakkede mandler eller nøtter, om du ønsker det.
- Stek i ovn i ca. 30-40 minutter til clafoutisen "fjærer" når du trykker på den.
- La den stå til avkjøling på kjøkkenbenken en liten stund. Sikt over melis til slutt.
- Clafoutisen serveres gjerne med iskrem til.